Dry Needling

Al jaren een beproefde behandelmethode in Amerika en Canada. Nu ook in uw regio.

Wat is dry needling?

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut.
De methode is overgekomen uit Canada en Amerika en wordt daar al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling is geen accupunctuur

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur.
Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specieke punten in de spieren: zgn ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn / stijfheid lokaal in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’

  • bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen
  • tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

Analyse van de klacht

Binnen onze praktijk zijn alle medewerkers geschoold in deze vorm van therapie. Geen echo-onderzoek, maar een gedegen analyse waarom u uw klachten heeft en wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Zonder de oorzaak weg te nemen blijven de klachten mogelijk terugkomen.

Bel ons voor informatie of maak een afspraak voor analyse van uw klacht.

Vrijblijvend contact opnemen